Een vraag die hier vaak gesteld wordt, zo rond 20u30 als Elisa in haar bed ligt en er eindelijk in de zetel kan geploft worden, is “wat is er op tv vanavond?”. En ook al is het september en zijn de meeste zenders alweer volop met hun nieuwe programma’s gestart toch is helaas het antwoord nog al te vaak: “niks”. Als ik even rondluister dan hoor ik dat wij niet de enigen zijn die wat op hun honger blijven zitten met het huidig tv-aanbod. Vandaar kwam mijn idee voor dit blogbericht met enkele tips in de hoop jullie hiermee toch enkele leuke tv-avonden te bezorgen.

Voor de romantici onder ons: Before Sunrise, Before Sunset en Before Midnight. De drie films volgen het leven van Jesse (Ethan Hawke) en Celine (Julie Delpy). In de eerste film ontmoeten de twee elkaar in een trein in Wenen. Ze besluiten de avond samen door te brengen. Doorheen de drie films volg je het leven van Jesse en Celine in een tijdspanne van een kleine 30 jaar en dit ook letterlijk, de films werden met een tussenpauze van 9 jaar na elkaar gefilmd telkens met dezelfde acteurs. De eerste film dateert van 1995, de laatste van 2013. Geen gedoe dus met schmink om de acteurs ook daadwerkelijk ouder te maken. Ik wil niet te veel prijsgeven over hoe de drie films verlopen anders is de verrassing er natuurlijk af als je besluit ze te bekijken. Wat mij vooral erg aansprak is de eenvoud van de films. Er zit geen spektakel in; het zou over eender wie kunnen gaan. Het zijn gewoon twee mensen wiens pad elkaar toevallig kruist en wat er dan verder met hen gebeurd. Het gaat over gewone mensen met een gewoon leven. De films zijn zeker een aanrader om als koppel te bekijken (tenzij je een man hebt die van actie houdt, dan bekijk je het beter alleen) en er een romantische avond van te maken.

images72FF8TB1

Voor de denkers onder ons: Into The Wild. Een waargebeurde film, bij “waargebeurd” ga je misschien onmiddellijk denken aan typische tv-films die je vaak ziet op zenders à la Vijf. Niet deze. De film gaat over een jongen die pas afgestudeerd is en niet meer aan de hoge verwachtingen van zijn ouders wil voldoen. Hij besluit gewoon te vertrekken, letterlijk, into the wild. Ook hier wil ik niet te veel prijsgeven maar de film is enorm aangrijpend en is me altijd bijgebleven… Ik denk dat het een onderwerp is die velen aanspreekt want wie heeft nu nog nooit eens gedacht: “Moesten we nu eens gewoon vertrekken? Een andere weg inslaan dan die van het hectische bestaan dat we leven?”. Het feit dat deze jongen het gewoon gedaan heeft, is op zich al bewonderingswaardig. Wat hem verder overkomen is, is echter nog veel aangrijpender…

imagesXV3AFFVN

Voor wie heel veel tv-avonden wil vullen; een serie: Breaking Bad. Mijn man en ik hebben al heel wat series versleten. Daar zitten dingen tussen die we categoriseren als “onderhoudend” maar daar zitten ook serieus goede series tussen. Ik kies er voorlopig Breaking Bad uit als tip. Het probleem met veel series is dat ze goed starten, dat ze veel kijkcijfers hebben en populair zijn. Dit wordt dan een stukje uitgebuit en uiteindelijk evolueert de serie na een aantal seizoenen van een goed naar matig. Dat is jammer natuurlijk en zo kan ik er wel een paar opnoemen. Breaking Bad is echter vanaf het eerste seizoen tot het vijfde erg sterk. Hij heeft dan ook niet voor niks 2 Golden Globes ontvangen en maar liefst 108 andere nominaties gewonnen. Het uitgangspunt van de serie is dat wanneer Walter White, een leerkracht chemie, de diagnose longkanker krijgt, hij er zeker van wil zijn dat, na zijn dood, zijn vrouw en zoon verder een goed leven gaan kunnen leiden. Hij moet dus op korte tijd veel geld verdienen. Dit doet hij door zelf drugs te gaan koken en dit samen met een oud-student van hem te gaan verkopen. Deze serie zit erg knap in elkaar en houd je geboeid van begin tot einde.

imagesUBBLDO01

Nog niet overtuigd? Misschien kan de trailer helpen…

Tags: , , , , , ,