We zijn hier dan (meestal) wel gezond bezig maar eerlijk is eerlijk: er wordt ook al eens gezondigd. Degenen die hier regelmatig eens komen piepen of mij op Instagram volgen weten het ondertussen al langer: mijn espressomachine maakt voor mij hier elke dag trouw een cappuccino of een latte macchiato. Ik kan er echt niet aan weerstaan. En toegeven, het is nog lekkerder met iets zoets erbij.

Toen Elisa ongeveer een maand geleden verjaarde, kreeg ik het in mijn vel om eens te experimenten met cupcakes. Ik wou iets maken met vulling en topping en alles erop en eraan. En dus ging ik op zoek naar iets wat me lekker én haalbaar leek voor iemand als ik, die uiteindelijk weinig bakt. Zo kwam ik toevallig op de Nederlandse site Cupcakes & Muffins terecht. Echt de moeite voor als je ook eens wil experimenteren… Ik besloot voor de cupcake te gaan met de fantastische naam “The Millionaire’s Cupcake”… En ondertussen zijn we hier thuis verslaafd! Deze namiddag heb ik mijn vierde reeks van twaalf cupcakes gemaakt. Het recept zelf heb ik een klein beetje naar mijn hand gezet en wel wat betreft de topping, de rest (het recept voor het deeg en voor de caramel-vulling) volg ik letterlijk van de website.

De topping dus. Als je het recept van de website volgt, maak je de chocolade-topping met melkchocolade. De eerste keer heb ik dat gedaan maar ik vond dat de smaak van chocolade niet echt doorkwam… De tweede keer besloot ik de melkchocolade te laten voor wat ze was en te gaan voor fondant en zo werd hij voor ons echt een Millionaire’s Cupcake want zoals ik al zei: we zijn hier ondertussen verslaafd!

En dan nog een paar kleine tips om het nog haalbaarder te maken (en vooral de tijd die je erin stopt om hem te maken een beetje in te perken):
– de hoeveelheid deeg die je bekomt als je het recept volgt, past perfect in zo’n schaal voor 12 cupcakes, geen gedoe dus met overschotten.WP_20150430_006– de foto boven nam ik toen ik de cupcakes voor het eerst probeerde. De afwerking met de streepjes chocolade laat ik ondertussen voor wat het is… Het oogt wel leuk en mooi maar neemt toch wel wat tijd in beslag en heeft in feite weinig meerwaarde voor de smaak.
– de caramelvulling is heel snel gemaakt maar je hebt te veel. Ik laat de rest afkoelen in een Tupperware potje en bewaar de vulling in de frigo. Zo maakte ik vandaag mijn tweede reeks van 12 met mijn vulling van afgelopen zondag.

En zo ziet mijn cupcake er ondertussen uit:

 

WP_20150603_009

Toegeven, als je geklikt hebt op de link voor het recept, de vergelijking is misschien wat ver te zoeken… Maar ik overdrijf ook niet met mijn topping, kwestie van de calorieën toch nog een klein beetje binnen de perken te houden!

Tags: , , , ,