Lieve lezers,

Vandaag gooi ik het eens over een totaal andere boeg. Deze morgen werd ik onverwacht uitgedaagd door Mr. Pannenkoek om mijn sollicitatiebrief online te zetten. Het was natuurlijk grotendeels mijn eigen fout aangezien ik een grote mond had opgezet in mijn reactie. Ik heb er echter niet lang over moeten nadenken want het leek mij eigenlijk wel een leuke schrijfuitdaging en mijn creatieve geest mag ook wel eens aan het werk gezet worden.

Natuurlijk ben ik er mij van bewust dat niet al mijn lezers deze aardige meneer kennen, vandaar een kleine introductie: Mr. Pannenkoek gaat dit jaar op zoek naar één van zijn voorvaders, Hiëronimus Pannecoucke. Deze heer zou geleefd hebben in de 17de eeuw. Bij het blootleggen van zijn graf eind vorig jaar zou echter een man zijn opgestaan uit de kist en daarna mysterieus verdwenen… Je kunt het volledige verhaal achter de zoektocht hier lezen. Het eerste deel, waarvan deze post het gevolg is, vind je hier.

En dan nu, waarrond het allemaal draait, mijn sollicitatiebrief:

Beste heer Pannenkoek,

Ik had mij graag kandidaat gesteld voor uw reservelijst van speurders in de zoektocht naar uw vermeende voorvader Hiëronimus Pannecoucke. Als inwoner van een Brugse suburb ben ik natuurlijk gefascineerd naar het mysterie rond deze heer.

Ik zag dat u reeds banden hebt met de FBI en CIA, mijn persoonlijke connecties bij de NSA lijken mij daarop een mooie aanvulling. Daarnaast heb ik ook enkele connecties bij de Brugse politici.

Het feit dat ik een jonge mama ben van twee kleine kinderen laat me toe mij op geheel anonieme wijze door Brugge te verplaatsen. Mijns inziens zal ik niet snel herkend worden als zijnde een speurder of spion.

Afgaande op de foto’s van uw andere medespeurders weet ik dat de uiterlijke kenmerken voor u nogal van belang zijn. Ik wou u dan ook graag een foto van mijzelf bezorgen. Het enige probleem hiermee is dat ik liever geen herkenbare foto’s online plaats. Dit is gewoon een kwestie dat mijn man niet wenst dat er teveel aanbidders aan onze deur zouden staan. Ik wou u echter toch niet volledig in het ongewisse laten dus leek het mij geen slecht idee een silhouet te plaatsen:

Op deze manier verplaats ik mij meestal door Brugge.

Op deze manier verplaats ik mij meestal door Brugge.

Hopelijk heb ik u met deze brief voldoende geïnformeerd. Mijn CV met contactgegevens worden u nog via mail bezorgd. Mocht u nog verdere vragen hebben, ik hoor het graag!

Met vriendelijke groeten,

Inge

Tags: ,