Waarom deze mama blog?

Ten eerste, ik ben zelf een fervent lezer van dit soort bloggen. Het leven van een mama is er meestal een met veel ups en downs. En het is vooral tijdens de down, heb ik ondertussen al veel mogen ondervinden, dat je nood hebt aan herkenning. Het gevoel van “oef, ik ben niet de enige”, maakt dat je er snel alweer eventjes tegen kan.

Ten tweede, ben ik natuurlijk zelf mama. Van twee kindjes. Ik heb een dochtertje, Elisa, geboren in mei 2010 en een zoontje, Florian, geboren in april 2014. Toen hij eindelijk de magische grens van 12 weken bereikt had, leek mijn leven eindelijk terug wat tot rust te komen en had ik de behoefte om mijn ervaringen en dingen van elke dag te delen.

Ten derde, ik schrijf graag… Mijn droom om ooit een boek te schrijven, heb ik nog niet opgeborgen maar staat al eventjes (lees: sedert ik mama ben) on hold. Een blog geeft me de vrijheid van tussendoor korte stukjes te kunnen schrijven zonder met de druk te zitten dat iets ‘af’ moet zijn. Want laat dit nu net het ding zijn waar een jonge mama echt geen tijd voor heeft… om dingen ‘af’ te hebben… Daarom niet “la vie en rose” maar “la vie en mama”.

Veel leesplezier!