Waarom deze (mama) blog?

Ik ben met deze blog gestart in augustus 2014, toen mijn jongste drie maanden jong was. Het idee toen was om er een “echte” mama-blog van te maken. Maar zoals dat meestal gaat, is mijn leven ondertussen zo erg veranderd dat ik het idee van een exclusieve mama-blog te zijn voorgoed heb opgeborgen…

Ja, ik ben en blijf natuurlijk een mama en heel regelmatig gaan mijn twee kinderen hier uiteraard ook wel nog eens aan bod komen. Mijn dochter, Elisa, is geboren in 2010 en mijn zoon, Florian, in 2014.

Maar naast mama ben ik natuurlijk ook nog zoveel meer… Ik ben een vrouw. Ik ben de vrouw van. Ik ben onderwijzeres (al staat dat stuk van mijn leven voorlopig even “on hold”). Ik bak graag. Ik schrijf graag. En niet te vergeten… Ik ben samen met mijn gezin naar de VS verhuisd eind september 2017.

In 2014 had ik nog, wat ik zou kunnen omschrijven als, een anonieme blog. Nu niet meer. Toen we aan ons expat avontuur begonnen, ben ik mijn blog met meer en meer mensen (familie, vrienden, kennissen, collega’s en noem maar op…) beginnen delen. Af en toe is dat een ook een nadeel, dat zal ik er maar meteen bij zeggen. Waarom geen nieuwe blog dan? Simpel. Lavieenmama is ondertussen zo met mij vergroeid dat ik niet meteen de behoefte voelde om deze blog in te ruilen voor een nieuwe. Ook al is de naam niet meer helemaal representatief voor de inhoud, lavieenmama is en blijft mijn derde kind.

Veel leesplezier!

Inge.