Terwijl ik dit schrijf, hoor ik de wasmachine draaien op de achtergrond en dat is eigenlijk geen goed nieuws want dat betekent dat deel één van onze vakantie er alweer opzit: een weekje Hof van Saksen in Drenthe. Het Hof van Saksen wordt gepromoot als het meest luxueuze park van Landal en dat merk je. Aan het hoofdgebouw en de weg ernaartoe alleen al…

bed9ad047d89560f5f4d6ee46222ea45

Sedert de geboorte van Elisa hebben we al een aantal Landalparken bezocht en het Hof van Saksen is toch wel behoorlijk anders. Eigenlijk merk je niet dat je in een Landalpark bent. Wij verbleven in een kinderbungalow voor vier personen. Voor ons was dat ideaal want naast onze kamer was er een kamer met stapelbed (voor Elisa) en een kamer met een babybed (voor Florian). In het huisje zelf was er ook heel wat speelgoed aanwezig waaronder bijvoorbeeld een doos kaplablokken. Bovendien lag er een speeltuintje in onze “achtertuin” en al onze dichtste buren verbleven ook in een kinderbungalow… Op die manier had Elisa snel een vriendinnetje gevonden!

IMG_3479 IMG_3481

Op het park zelf…

Zoals ik al zei, in het Hof van Saksen merk je niet dat je in een Landalpark verblijft. Zo vind je op alle andere Landalparken meestal wel gelijkaardige restaurants en menukaarten terug of is het entertainment programma gelijklopend…
Bij het Hof van Saksen krijg je toch dat ietsje meer. Zo heb je bijvoorbeeld vijf restaurants op het park met heel uiteenlopende menukaarten. Je hebt er een binnenzwembad met twee peuterbaden, een jacuzzi en een heuse wildwaterbaan. In plaats van het gewone entertainment programma krijg je diverse soorten academies (techniek, mode, kunst …). Allemaal heel veelbelovend dus. Al waren er, voor ons persoonlijk dan, ook wat negatieve kanten aan al dat moois.
Van de ruime restaurantkeuze bijvoorbeeld of het prachtige bijhorende terras aan het water hebben we amper kunnen genieten. Daar gooide onze kleine ontdekkingsreiziger roet in het eten. Want te lang stilzitten in een stoeltje aan tafel, wat denk je? Langs de andere kant gaan we anders natuurlijk ook niet elke avond gaan eten. Bij de pizzeria kon je wel gaan afhalen en dat hebben we, als laatste avondmaal, dan ook gedaan.

IMG_3506

Dan de verschillende academies… Heel leuk gedaan, echt, maar ik vind het meer geschikt voor net iets oudere kinderen. Elisa kon eigenlijk enkel naar de kunstacademie gaan. Qua leeftijd in combinatie met de aangeboden activiteiten viel ze er net “tussen” vond ik. Ofwel was ze net iets te jong ofwel net iets te oud. Ook Bollo de Beer is de grote afwezige op dit park. Wij wisten dit niet op voorhand en hadden Elisa al warm gemaakt maar gelukkig nam ze genoegen met het feit dat Bollo ziek was… De eerste ochtend zijn we naar het peuterdansen geweest maar daar werden we teleurgesteld. Op de parken waar Bollo wel aanwezig is, komen altijd dezelfde liedjes en bijhorende dansjes terug en Elisa kent ondertussen al alles uit haar hoofd en keek er ook naar uit om te gaan dansen. Jammer genoeg speelden ze andere liedjes en ik had de indruk dat de jobstudente die heel het gebeuren in goede banen moest leiden, de liedjes zelf pas voor het eerst hoorde. Zo zat ze neer toen de Nijntjesdans begon terwijl ik wist dat ze ging moeten twee pasjes naar voren en een pasje terug en draai nu een rondje met een hand op je rug doen!

Dat terzijde. Elisa heeft zich rot geamuseerd in het zwembad en op de wildwaterbaan. Florian vond de peuterbaden ook super, helaas kreeg hij op zondag een enorme verkoudheid en konden we hem niet meer meenemen. Maar dat hebben we opgelost. Terwijl papa en Elisa in de late namiddag gingen zwemmen, gingen Florian en ik op verkenning in het park. Voor hem was dat top! Het park is volledig autovrij en dus kon ik gewoon onze voordeur opentrekken en meneertje ging vrolijk op pad.

WP_20150708_002

Ook de lift in het hoofdgebouw vond hij bijzonder interessant:

IMG_0721

Op donderdag ben ik samen met Elisa naar de theatervoorstelling Nijntje viert feest geweest. Nog de ganse zomer lang geven ze elke donderdag drie voorstellingen per dag op het park. Ik ben er eigenlijk met lage verwachtingen naartoe gegaan maar was bijzonder verrast! Het geheel zat echt goed in elkaar.

WP_20150708_004

WP_20150709_005

In de buurt…

Mede door de warmte zijn we dit jaar meer op het park gebleven dan gewoonlijk. Toch is er ook in de buurt van het park heel veel te zien en te beleven. Zo gingen we onder andere naar het dierenpark in Emmen en naar het museumdorp Orvelte, een beetje vergelijkbaar met Bokrijk maar gratis en we aten er bovendien ook een enorm lekkere appeltaart bij een ouderwetse bakker.

Er stond natuurlijk ook een half dagje shoppen op het programma, dat deden we in Groningen. Ik vond er twee heel leuke kinderwinkels met grotendeels Scandinavische merkjes en zo is de kleerkast van de kindjes ook weer een beetje aangevuld.

WP_20150707_001

We aten een kleine lunch in het Heerenhuis, een restaurant met een hele grote (afsluitbare!) kinderspeelhoek. Deze restauranttip vond ik op de bijzonder leuke website moeders in Groningen.

Op de terugweg stopten we nog even in Zwolle. We bezochten deze stad vorig jaar al en herinnerden ons vooral nog hoe gezellig het daar was en dus leek het ons de ideale afsluiter van onze vakantie om er nog even halt te houden En kijk eens aan, het was nog net even gezellig als we het ons herinnerden:

WP_20150710_011 WP_20150710_010

En bovendien was er net een foodtruck festival aan de gang:

WP_20150710_002 WP_20150710_001

Na onze lunch daar was het definitief gedaan met de vakantiestemming want om 17 uur zaten we nog steeds vast in Antwerpen en dachten we dat we nooit meer in Brugge zouden raken… We zijn er dan toch uiteindelijk geraakt, drie uur later dan voorzien. Florian gaf een gilletje toen hij ons huis binnenstapte, zichtbaar contenter dan wij om terug thuis te zijn (alhoewel na al die file…). Maar we hebben er weer een hele hoop leuke herinneringen bij en dat is toch wel het belangrijkste!

Tags: , , , , , , , ,