Ik heb het altijd wat moeilijk om een post te schrijven over dingen die ik zelf fantastisch vind. Wat voor mij (of mijn baby in dit geval) werkt, werkt daarom niet per se voor iemand anders(‘ baby). Vandaar dat ik het woord onmisbaar in de titel toch maar voor alle zekerheid tussen haakjes heb gezet. Je moet je hier zeker niet aan een lijstje verwachten van babyspullen die je echt nodig hebt. Er bestaan lijsten genoeg van wat je zeker in huis moet hebben voor de komst van een baby: op het internet heb je bijvoorbeeld deze of deze of je kunt er gewoon een boek over lezen. Dus ik doe zeker niemand een plezier met er het zoveelste lijstje bovenop te gooien. Een complete geboortelijst aanleggen nog voor de geboorte van je baby is een haast onmogelijke opdracht: elke baby is anders en na de geboorte ga je sowieso op zoek naar spulletjes in functie van hoe jou baby is. In mijn geval was dat onderstaande lijst. Het gaat dus om babyspulletjes die ik niet had bij Elisa en nu wel bij Florian. Ik beschouw ze als verbeteringen en had ik geweten dat ze bestonden dan had ik ze me al aangeschaft bij Elisa. Dit is het lijstje van de voor mij onmisbare babyspullen:

1. De Beaba Bib Expresso Iedereen die ooit een flesje heeft moeten warmen in de micro kent de frustratie: hoe lang zet ik het flesje in de micro zodat het de ideale temperatuur bereikt? Na enige oefening geraak je er wel maar zelfs dan nog weet je niet zeker of de warmte goed verdeeld is. In de tijd met Elisa had ik ook de neiging om telkens toch nog eens de warmte van de fles op mijn pols te testen (ondanks de 30 sec op 750 watt die wij hanteerden met onze micro). Deze keer hebben we ons de Bib Expresso van Beaba aangeschaft. Om een lang verhaal kort te maken: in 30 seconden bereikt je fles de ideale drink-temperatuur! Mooi meegenomen is dat het toestel naast flessenwarmer ook nog een bain-marie functie heeft (hij is dus niet geheel nutteloos eens je aan patatjes begint) en ook nog eens dienst kan doen als sterilisator. Op YouTube vind je een goed filmpje waarin je de werking van dit toestel kunt bekijken.

2. De Ergobaby draagzak Een reflux baby of eender welke baby eigenlijk heeft deugd van een draagzak. Ik denk dat er geen enkele baby bestaat die niet graag wordt rondgedragen. Een draagzak biedt het grote voordeel dat je je handen vrij hebt terwijl je ondertussen je baby ronddraagt (dat weet iedereen en dat is ook mijn punt niet). Heel veel mensen twijfelen tussen een draagdoek of een draagzak. Ik heb ze beide gehad en het moet gezegd zijnde: ik ben echt super onhandig met die dingen met als resultaat dat ik hier een niet gebruikte draagdoek en een niet gebruikte draagzak heb liggen. Het kan aan mij gelegen hebben maar ik kreeg Elisa er langs geen kanten in (niet in de draagzak en ook niet in het draagdoek). Op het moment dat ik niet meer met Florian kon gaan wandelen zonder dat dit in een krijs-festijn eindigde zoals je hier hebt kunnen lezen, wou ik het hele draagzak/draagdoek gedoe toch nog een laatste kans geven. Na een lange zoektocht op internet (wat zouden we toch doen zonder) kwam ik uit op de Ergobaby draagzak. Met mijn laatste Dreambaby cadeaucheques heb ik hem aangeschaft. En wonder boven wonder: thuisgekomen kreeg ik Florian bij de eerste poging in het ding zonder al te veel gedoe en hij was er dol op! In dit geval kreeg het internet dus gelijk. Ik vind deze draagzak echt super en zou hem iedereen die twijfelt aanraden want als ik het kan (in dit geval) dan kan echt iedereen het, geen twijfel mogelijk.

3. De babymoov (niet-elektrische) flessenwarmer Als je volledig stressloos op stap wil, is dit echt een super handig ding. Het is een warmte isolerende tas waar elk flesje perfect in past. Aan de binnenkant zit een vloeistof: even de capsule indrukken en de vloeistof warmt op. Om een idee te geven: zo ziet hij eruit. Je hoeft je dus nooit zorgen te maken dat je niet in de buurt van een micro zal zijn op het moment dat je baby honger krijgt. Het enige waarmee je rekening moet houden is een opwarmtijd van een 12-tal minuten. Maar zelfs dit is niet echt een probleem: de vloeistof blijft enorm lang warm waardoor je hem ruim op tijd al kunt laten warmen. Zo vermijd je dat de fles niet warm is tegen dat je baby honger krijgt. Praktisch ding dus als je, zoals wij, graag op stap gaat!

4. Dooky Iedereen kent de klassieke parasol voor de kinderwagen en ik heb zo’n klein vermoeden dat ook iedereen die gebruik gemaakt heeft (of  nog maakt) van die parasol de daarbij horende frustraties kent. Wij moesten niet anders doen of het onding (en dit is nog zacht uitgedrukt) draaien telkens wij van wandelrichting wisselden en als we daar niet mee bezig waren dan zakte het weg… Wij werden er echt horendol van. Onlangs ontdekten we echter de oplossing: Dooky. Klik even op de link: het spreekt voor zich. Ze hebben echt aan alles gedacht: hij houdt UV-stralen tegen, je kent hem in gewenste hoogte oprollen, je kunt hem vastmaken als er wat wind is… en bovendien kun je hem ook nog voor de maxi cosi of later voor de wandelwagen gebruiken. Kortom, deze was echt zijn 20 euro waard!

Naast dit lijstje heb ik nog een tweede lijstje: dat van onmisbare babyspullen die ik in huis wou maar helaas te laat ontdekt heb:

1. De Tummy Sleep Beer Als je, zoals ik, een erg slechte slaper in huis hebt, zou je alles doen voor die paar uurtjes slaap. Onlangs ontdekte ik het bestaan van de Tummy Sleep Beer. Deze heeft een geluidskastje in zijn buik met daarin een aantal voorgeprogrammeerde geluidjes waaronder het geluid dat de baby hoort tijdens zijn verblijf  in de baarmoeder. Het idee erachter is dat het geluid de baby kalmeert. Je legt de beer gewoon in baby’s bed en telkens als de baby geluid maakt of beweegt, speelt de beer het baarmoedergeluid af. Het is aangeraden er direct mee te starten na de geboorte omwille van de logische reden dat het geluid dan natuurlijk nog vers in het geheugen van de baby zit. Ik weet dus niet of het echt werkt maar ik vind het idee erachter wel logisch. Mocht iemand er ervaring mee hebben, laat het zeker eens weten!

2. Cocoon a baby van Red Castle Je zou hem moeten zien liggen in zijn bed, Florian… Wat ik al allemaal niet uitgemeten heb in een poging het hem zo comfortabel mogelijk in zijn bedje te maken. Florian heeft een grote behoefte aan geborgenheid en heeft bovendien erg veel last van zijn steeds wederkerende melk. Ik moest hem dus sowieso hoger leggen. Er bestaan zo van die blokken waarmee je het bed kunt verhogen maar dit maakte bij Florian geen verschil. Uiteindelijk kreeg ik van de vroedvrouw de tip om Florian in het borstvoedingskussen te leggen: je kan hem hierin namelijk hoger leggen én hij ligt er bovendien geborgen in. Is prima, ik doe er een handdoek rond (om te voorkomen dat het ding openschuift tijdens de nacht en hij ertussen valt) maar toch… Toen Florian bijna 3 maanden was ontdekte ik deze.  Als ik de uitleg moet geloven, is dit de oplossing die ik zocht voor mijn probleem met Florian: zijn reflux én zijn nood aan geborgenheid. Het is niet goedkoop en je kunt het maar tot een viertal maanden gebruiken, vandaar dat ik het niet meer heb aangeschaft. Een kleine tip: op enkele tweedehands sites kun je hem voor een prikje op de kop tikken. Ook bij deze: als iemand er ervaring mee heeft, positief of negatief, ik hoor het graag!

Tags: , , , , , , ,