Leuke kleertjes voor jongens… Hoe moeilijk kan het zijn? Toch wel moeilijk, blijkbaar. Het is eenvoudiger om leuke kleertjes voor meisjes te vinden dan voor jongens. Dat het niet aan mijn eigen kieskeurigheid ligt op dat gebied werd me al een paar keer duidelijk. Zo was er onder andere mijn kapster, die zwanger is van een zoontje en het erover had hoe moeilijk ze het vond om iets leuks qua kledij te vinden voor de geboortelijst van haar zoontje. En dan was er nog de kinesiste, met een zoon van ondertussen acht jaar, die zei “en hoe ouder ze worden hoe moeilijker het nog wordt”… Dat belooft!

Het is ook alweer eventjes geleden dat ik er nog aandacht aan schonk aangezien Florian redelijk lang in zijn maatje 62 bleef passen. Maar nu merk ik toch wel iets van een groeispurtje want hij draagt momenteel volop zijn maatje 68-kleertjes maar ik merk dat hij er niet zo lang zal in passen als in zijn vorige outfits. Dus werd het tijd om nog eens op zoek te gaan naar leuke merken voor jongens.
Ondertussen heb ik ook een duidelijke voorkeur in verband met de broekjes die Florian draagt. Voorlopig vind ik alles met ritsen en knoopjes eigenlijk best onhandig. Zo heeft hij een aantal jeansbroekjes liggen maar die haal ik pas uit als alle andere broekjes-met-rekker in de was liggen. Een andere voorwaarde is dat het allemaal een beetje betaalbaar blijft ook natuurlijk. Ik ben best bereid iets meer uit te geven voor een betere kwaliteit (die kleine kleertjes moeten tenslotte heel veel gewassen worden) maar het moet toch ergens binnen de perken blijven want zo lang dragen ze het natuurlijk niet.

En vandaar, eventjes de merkjes die voorlopig tot mijn favorieten behoren op een rijtje:

1. Z8

Over dit merk heb ik het al eens eerder gehad. Het merk is Nederlands en heeft een aparte Newborn-collectie tem maatje 68. De kleuren (blauwe tinten voor jongens en roze voor meisjes) en prints zijn eenvoudig maar erg leuk!

images

Super, toch?

imagesU2ER7WFE

Dit setje heeft Florian, de longsleeve heeft als opschrift: “what a good looking baby”, echt iets voor Florian dus…

2. Little Indians

Ook een Nederlands merk, nieuw en origineel. Vooral de broekjes met de originele prints zijn geweldig. De ouders van de eigenares zijn Indiaans en dat is te merken aan de collectie:

Baby-Clothes-Slide-3 imagesESA1OAQP

3. Imps en Elfs

Weer een Nederlands merk, wat gekender dan de vorige twee… Maar altijd leuke en handige kledij! Voor de winter zitten er ook steeds gebreide of velours broekjes in de collectie. Een topmerkje.

untitled (2)

Basisstukken uit de huidige collectie: eenvoudig maar leuk!

untitled

Handige broekjes en longsleeves met leuke prints.

4. Emile et Ida

Voor de afwisseling… Een Frans merkje voor kinderen vanaf 3 maanden tot 16 jaar. Ook hier leuke, eenvoudige prints met toch dat tikkeltje meer.

imagesLU7LIK0W

images78EGBXAJ
5. Tiny Cottons

En om af te sluiten, dit merkje, ontdekt in de Lunabloom. Een recent Spaans merk met dezelfde kenmerken die ik ook in de bovenstaande merken terugvind… Oordeel zelf…

untitled (3)

imagesXKN0EV82

 

Tags: , , , , , ,