Sedert ik er woon, ben ik al ontelbare keren gaan wandelen in Brugge. Eerst waren er alleen mijn man en ik, toen kwam Elisa erbij en viel het wat stil. Elisa is geen buggyzitter, nooit geweest. Het voordeel daaraan is dat ze nu, op vierjarige leeftijd enorme afstanden te voet kan afleggen. Een buggy meesleuren voor haar hoeft dus al lang niet meer. In de tijd dat we niet anders konden dan haar wel nog in de buggy mee te nemen, was dat een probleem want een mens krijgt nogal veel bekijks als je met een krijsend kind op wandel bent en op de duur pasten we voor een wandeling in Brugge.
Nu Florian erbij is gekomen, zijn we natuurlijk verplicht de buggy terug boven te halen maar gelukkig is het met hem anders. Sedert we zijn buggy omgebouwd hebben zodat hij alles kan zien, horen we hem niet meer. Dat, én het feit dat ik wat langer met hem thuis ben geweest dan met Elisa in de tijd maakt dat ik in Brugge de laatste weken weer wat nieuwe, leuke straatjes heb leren kennen. Ik noem ze “mijn alternatieve route”. Wie Brugge een beetje kent, weet dat het er enorm druk kan zijn en al zeker in de winkelstraten. Omdat ik meestal in geen enkele winkel hoef te zijn en ik dan ook geen zin heb in een hoop geslalom en “excuseer-mag-ik-even-door’s” besloot ik een paar weken terug wijselijk de winkelstraten te mijden en vandaar, ziehier mijn alternatieve route:

Laten we beginnen op ’t Zand, dat is bij iedereen gekend. In plaats van de Noordzandstraat in te lopen, sla ik linksaf, de Speelmansrei in. Eerste stukje is eventjes niet zo super maar dat komt goed… Als je de Speelmansrei ten einde loopt en je slaat dan rechtsaf, over het water dan kom je in de Moerstraat. Dit straatje vind ik bijzonder sympathiek, oordeel zelf:

Brugge_Moerstraat_R01

De Moerstraat met op het einde de Sint-Jacobskerk.

Als je de Moerstraat ten einde loopt, kom je automatisch in de Ezelstraat terecht. Eventjes daarvoor kun je ook rechtsaf slaan en via de Sint-Jacobsstraat naar de Markt wandelen maar dan kom je weer in de drukte terecht. In dit laatste stukje ligt trouwens ook De Krokodil, een leuke speelgoedwinkel waar ik het eerder al eens over had.

De Ezelstraat dan. Om te shoppen moet je er niet zijn en toch zijn er de laatste tijd enkele leuke winkeltjes bijgekomen. Eén van mijn favorieten is Goûts et Couleurs, een conceptstore met Scandinavisch design. Altijd leuk om eens binnen te wandelen en wat rond te neuzen.

gouts-et-couleurs-winkel-home

De etalage van Gouts et Couleurs

De Ezelstraat verlaat ik meestal via de Grauwwerkersstraat.

Brug in de Ezelstraat, aan de rechterkant ligt de Grauwwerkersstraat, ik hou van het zicht op de huizen aan de overkant van het water.

Deze loopt over in de Vlamingstraat. Bij mooi weer en een hongertje kun je in dit stuk bij bakkerij Sint-Paulus een broodje, croque of panini halen (en sedert kort ook een pasta-to-go) en deze opeten op één van de bankjes met zicht op de Stadsschouwburg:

220px-Stadsschouwburg_Brugge_voorzijde

Dit zicht dus.

Soms (om niet te zeggen altijd) heb ik na mijn broodje zin in een koffietje. De dichtstbijzijnde (én lekkerste) opties van hieruit zijn: De Prestige, deze ligt vlak achter je als je op de bankjes zit of Vero Caffè (voor Vero Caffè sla je gewoon de Kraanrei in, het straatje naast de bankjes).

Bakkerij Prestige

Bakkerij Prestige

Vero Caffè natuurlijk

Vero Caffè natuurlijk

En deze is om jullie zin te doen krijgen...

En deze is om jullie zin te doen krijgen…

Meestal keer ik daarna via dezelfde weg terug omdat het dan voor Florian fruitpap tijd is. Als je niet, zoals ik, tijdsgebonden bent én het is mooi weer én je hebt zin om Brugge nog wat verder te verkennen dan is het leuk om vanaf de Vlamingstraat verder te lopen naar de Brugse reien via de Academiestraat.

De Spiegelrei met zicht op het Jan Van Eyckplein.

De Spiegelrei met zicht op het Jan Van Eyckplein.

Have fun!

Tags: , , , , , , ,