Niks speciaals, zou je denken, een quiche. 100% mee akkoord. Maar toch, onder de noemer “koken met twee kleine kinderen in huis” (in zeven haasten dus), vind ik een quiche een echte revelatie! Ten eerste, hij is super snel gemaakt. Ten tweede, weinig afwas achteraf en ten derde, als hij klaar is en je baby beslist van te beginnen huilen het moment dat jij wil gaan eten, je warmt hem makkelijk weer op in de micro of je eet hem gewoon koud.

Een receptje voor een quiche die superlekker is en die erg weinig voorbereiding vraagt is deze:

Ingrediënten:
Bladerdeeg
Olijfolie
150gr ham in blokjes (koop hem al in blokjes gesneden, zo bespaar je weer tijd)
1/2 prei
2 eieren
200ml room
12 cherrytomaatjes
peper en zout

Bereiding:
Doe de bladerdeeg in de vorm.
Snij de prei in dunne ringen. Stoof in een wijde schaal de prei met olijfolie.
Klop de eieren los met de room en breng op smaak met zout & peper.
Was de cherrytomaatjes.
Verdeel de prei en de hesp over de vorm, schenk het eimengsel erover en verdeel de cherrytomaatjes over de vorm.
Bak de quiche in circa 30 minuten gaar en goudbruin op 170 graden.

Mijn man vond dit recept op smulweb onder de omschrijving van tomatentaartje met parmaham. De parmaham heb ik zelf vervangen door de hamblokjes, zo smaakt hij meer “kids-proof”. Een ander quiche recept die hier ook vaak gemaakt wordt is er eentje van Jeroen Meus, met witloof, ham en cheddar. De cheddar moet je zelf nog raspen dus deze kun je eventueel vervangen door gewone geraspte emmentaler, dat spaart je weer 5 minuten werk uit!

 

Tags: ,