Sedert een tweetal jaar kiezen wij ervoor om met de kerstperiode een weekje te ontsnappen aan alle drukte. Kerst vind ik zo’n feestdag om gewoon gezellig met het gezin te vieren. De geboorte van onze kinderen zorgde er ook voor dat onze vakanties van de laatste jaren ons niet meer heel ver leidden en Nederland staat absoluut op de eerste plaats qua bestemming. Ik had het al eens over de parken van Landal als onze favoriet qua verblijf dan. Vorige zomer ontdekte ik in een boekje dat in ons vakantiehuis in Landgoed ’t Loo lag dat Landal in samenwerking met het merk Lief! twee vakantiehuisjes had ontworpen volledig in dat thema. Een kijkje op de website naar de foto’s van het huisje en ik was verkocht. Tegen het einde van augustus lag onze winterbestemming vast: een lief!-huisje in Landal Coldenhove. En wat bleek: de foto’s op de website hadden niet gelogen. Gezelligste vakantiehuis ooit! Bovendien kreeg Elisa kort voor ons vertrek een postkaartje van Bollo de Beer himself in de brievenbus: dat er een cadeautje op haar lag te wachten… Ik laat jullie even meegenieten aangezien beelden soms meer zeggen dan woorden:

De keuken met alles erop en eraan, vaatwas incluis.

De keuken met alles erop en eraan, vaatwas incluis.

IMG_2170

De woonkamer

IMG_2175

Nog eens de woonkamer maar dan vanuit de andere hoek.

IMG_2180

De speelkamer

 

De meisjesslaapkamer.

De meisjesslaapkamer.

Wat te doen in de buurt?

1. Deventer

Stadjes bezoeken… Wat is er gezelliger dan dat? Ok, het kan serieus tegenvallen ook maar Deventer had alles om mij gelukkig te maken: kleine straatjes, atypische winkeltjes en genoeg koffiebars. Meer heb ik niet nodig. Deventer is gewoon een enorm gezellig stadje. Een leuke kinderwinkel die ik er ontdekte, was Kijk Mij!. En in de wandelwinkel kochten we een muts en handschoenen voor Elisa want naast een hoop reisboeken verkochten ze er ook onder andere wollen kledij van het Noorse merk Devold.  Een absolute aanrader, dit stadje!

Deventer 7

2. Arnhem

Net als Deventer op een half uurtje rijden van het park. Ook hier weer: gezellige straatjes, winkeltjes vol met spullen die je niet elke dag ziet en om de zoveel meter een koffiebar (ok, ik overdrijf maar zo leek het wel). In de Kerkstraat botsten we er op deze winkel: bos & heij, we kregen er niet alleen gratis een stukje cake (gewoon voor de gezelligheid omdat het bijna kerst was) maar we kochten er ook twee porseleinen beeldjes als huwelijksverjaardagscadeau voor onszelf.

"Cutie Pie" heet dit koppeltje (en dat zijn ze ook).

“Cutie Pie” heet dit koppeltje (en dat zijn ze ook).

In de Arnhemse kinderboekwinkel vonden we zowaar dit boek:

ridder-florian-in-galop

3. Het Paleis het Loo

Ik moet eerlijk zijn: we zijn er niet geraakt. Waarom dan toch op de derde plaats? Awel, daar heb ik een goede uitleg voor. Vorige zomer hadden we het Paleis het Loo al bezocht en dat vonden we zo de moeite dat ik het hier toch nog even wou vermelden. Bovendien wordt het Paleis tijdens de maand december volledig in kerstsfeer gebracht en is er een schaatsbaan aanwezig. Kan dus niet anders dan dat het tijdens de winter ook de moeite is om te bezoeken. Apeldoorn daarentegen, waar het Paleis gelegen is, kun je als stadsbezoek maar beter mijden.

4. Indoorspeeltuin

Naast de gezelligheid van het huisje was een ander groot voordeel (voor de winter dan toch) de enorm grote indoorspeeltuin bij het park.

En om te eindigen nog een kleine voetnoot van de auteur: het woord gezellig is zeven keer te vinden in bovenstaande tekst waarvoor mijn excuses maar het kon écht niet anders.

Tags: , , , , , , , , , , , , ,