Eerst en vooral is er de blogstilte waar ik me schuldig aan maak deze week… Dat heeft met een paar kleine dingen te maken. Zo was er bijvoorbeeld Florian, bij wie ik maandagavond (exact twee weken na grote zus) de eerste waterpokken zag verschijnen. Dat ik deze week dus vooral rondgelopen heb met een kleine op mijn arm zal je dus wel niet verbazen. Een ander rechtstreeks gevolg is dat ik een behoorlijke achterstand van was en strijk heb opgelopen om nog maar te zwijgen over de administratieve achterstand van mijn schoolwerk. Afin, je moet het mij dus vergeven dat het hier wat stiller is dan gewoonlijk.

Op deze blog vond ik een stukje over Marie Kondo. Aangezien ik al een ganse tijd met ik-moet-dringend-onze-kleerkasten-ordenen in mijn hoofd zit, was mijn interesse direct gewekt. Ik ben het één ander beginnen opzoeken en de eerste tip waar ik op stootte was de tip om t-shirts zo te vouwen dat ze recht in een lade passen. Bij ons thuis liggen de t-shirts niet in een lade maar gewoon in de kleerkast maar dankzij die tip groeide het idee om hetzelfde toe te passen in een plastieken mand die ik dan in de kast kon schuiven. Zo gezegd, zo gedaan en ik ben super blij met het resultaat. Mijn man trouwens ook. Ik denk dat ik mij het boek toch maar ga aanschaffen.

Oké, de foto is niet fantastisch maar je snapt het idee wel.

Oké, de foto is niet fantastisch maar je snapt het idee wel.

 

Een tweetal weken terug ontdekte ik, denk ik, dé lekkerste brownie van Brugge. (Ik ben daar nogal zot van maar lezers die hier regelmatig eens komen piepen, weten dat waarschijnlijk al.) Waar moet je zijn? In Ginger Bread. Ginger Bread is een koffiehuis in de Sint-Amandsstraat, pal in het centrum. Heel vriendelijke mensen ook. Naast brownie hebben ze nog verschillend ander gebak, die er ook allemaal erg lekker uitziet. Je kunt ter plaatse blijven maar je kunt het gebak ook meenemen. Dus elke keer als ik nu in Brugge ben, sla ik een klein voorraadje in. Dan kom ik thuis, maak ik een Latte Macchiato en eet ik er een stukje brownie bij. Feels like heaven.

Tags: , , , , ,