untitled (3)

Johanna van Two Owlettes gaf me onlangs de Liebster Award. Ondertussen staan er hier nu al drie awards op mijn kast zeg! Two Owlettes is een behoorlijk recente blog waar zowel Johanna als haar collega op schrijven. Samen werken ze in een boekhandel en dat merk je want wekelijks geven ze een boekentip. Liefhebbers van boeken zullen er dus zeker hun gading vinden! Maar daarnaast schrijven ze natuurlijk ook nog over zoveel meer! Zeker de moeite waard om eens een kijkje te gaan nemen dus, boekenliefhebber of niet!

Maar het ging dus over die Liebster Award, die werd blijkbaar in het leven geroepen om andere blogs te leren kennen. Johanna wierp me tien vraagjes toe die ik met alle plezier beantwoord.

 1. Waarom ben je begonnen met bloggen?
  Door Florian. De eerste maanden met hem wist ik me echt geen raad meer en struinde ik zelf het internet af op zoek naar antwoorden. Die vond ik niet maar wat ik wel vond, was een vorm van troost in verhalen van andere mama’s. Initieel ben ik dus met mijn blog gestart om diezelfde troost die ik vond te bieden aan andere mama’s… Ondertussen is dat natuurlijk enorm geëvolueerd al wil ik dat dagdagelijkse er toch nog wel inhouden.
 2. Ben je een ochtend- of avondmens, en aan wat kunnen we dat het best merken?
  Ai, geen één van de twee vrees ik maar als ik dan toch eentje moet kiezen dan ga ik toch voor ochtendmens. Ik hou wel van de ochtend. Een nieuwe dag, op ’t gemak een koffietje en een boterhammetje met choco en liefst nog een tijdschrift ernaast… Daarvoor sta ik speciaal twintig minuten vroeger op!
 3. Wat is je droomjob?
  Mijn droomjob… Laat dit nu net een onderwerp zijn waar ik de laatste tijd behoorlijk veel over nadenk. Maar goed, ik mag hier dus eventjes dromen. Dan denk ik dat ik naar een gezellig stadje trek, niet in België maar liefst ergens waar het beter weer is dan hier en dat ik daar een klein koffiehuisje openhoud waar ik trouwens ook ontbijt serveer.
 4. Wat lust je heel erg graag? En een receptje mag altijd, dankjewel :)
  Och, ik lust veel graag maar laatst las ik op Sabrina’s blog een receptje waarvan ik dacht: dat wil ik proberen! Patatjes, spekjes, rucola en kerstomaatjes samen in de pot en je hebt een heerlijke en gemakkelijke stamppot. Ik probeerde het en vond het helemaal geslaagd! Het komt hier zeker nog op tafel. Het receptje vind je hier.
 5. En wat lust je helemaal niet?
  Mosselen. En oesters.
 6. Ik ga op reis en ik neem mee: drie dingen die je moeilijk kan missen.
  Aangezien mijn man en twee kinderen geen dingen zijn, tellen ze niet mee zeker? Anders had ik er onmiddellijk drie… Eventjes kijken. Zeker een boek. Een bikini of badpak omdat ik hoop dat mijn bestemming nogal exotisch is en mijn Spotify playlist.
 7. Steun je een goed doel? Waarom wel of niet?
  Ja hoor. Elke maand krijgt Plan Belgie tien euro van ons! Wij gaan niet verhongeren van die tien euro minder per maand en als we daarmee een klein verschil kunnen maken, dan is het tien euro well spend!
 8. Wat was je laatste tweedehands aankoop?
  Goh, even in mijn geheugen graven… Het is eventjes geleden dat ik nog een tweedehands aankoop deed maar het zal een peuterboekje zijn geweest en kinderkapstokken (maar die gaven ze gratis dus in principe telt dat niet als aankoop).
 9. Wat is de recentste foto op je smartphone, tablet of fototoestel?
  Dat is een foto van de nieuwe deurknoppen die ik kocht voor aan de kastdeurtjes in ons toilet en daarna op Instagram postte.
 10. Wat is je favoriete internetmeme? Ik bedoel niet je oma :)
  Gelukkig linkte Johanna hier naar de Wikipedia pagina want ik had nooit van een internetmeme gehoord. En zelfs na het lezen van de uitleg moet ik hier helaas een antwoord schuldig blijven want ik zou het echt niet weten. Gelukkig las ik bij Liese dat ze het ook niet zo goed snapte…

En nu is het mijn beurt om vragen te stellen!

 1. Welke huishoudelijke taak vind je absoluut niet leuk?
 2. Wat is je favoriete “bezighouding” op een regenachtige zondagnamiddag?
 3. Van welk seizoen hou je het meest?
 4. Als je mocht een vakantiebestemming kiezen, ongeacht de kostprijs, welke zou dat dan zijn?
 5. Verklap me je favoriete zoete zonde!
 6. Trouwen of samenwonen?
 7. Onthaalmoeder of crèche?
 8. Is er een verzorgingsproduct dat je absoluut niet kan missen?
 9. Heb je een bepaald lied dat je linkt aan een gebeurtenis uit je leven? Welk lied en welke gebeurtennis?
 10. Hoe ziet jouw favoriete ontbijt eruit?

And the award goes to… *tromgeroffel*… Trijnewijn, die momenteel in het verre Dublin zit. Evelien van Mamzella en Ann van de blog entoenwerdikmama. Alle drie hebben ze hele fijne mamablogs, die ik maar al te graag volg!

Tags: , ,