Vorige week vrijdag kreeg Elisa voor de laatste keer les van haar interimkleuterjuf en kreeg ik het in mijn vel om voor de verandering eens met een origineel afscheidscadeau uit de hoek te komen… Een doos koeken of pralines is makkelijk maar erg bijzonder kun je dat toch niet noemen. En wat doe je dan in zo’n geval van acute originaliteitsdrang? Pinterest afstruinen natuurlijk! Waar is trouwens de tijd dat je genoodzaakt was om je eigen hersenen te breken?

untitled (6)


Ik botste al vrij snel op de pot vol brownies en was meteen verkocht: dit zou ons cadeautje worden! Niet alleen het idee vond ik heel leuk, het maken van de pot was ook gewoon haalbaar! Want als het op DIY aankomt, ontbreekt het mij toch vaak aan de nodige skills, laat staan dat ik voldoende DIY-tuig in huis heb! De pot vol brownies daarentegen verwacht alleen van je dat je een lege bokaal in huis hebt (of dat je die bij iemand anders gaat schooien zoals ik) en de nodige ingrediënten. Het enige talent dat je ervoor nodig hebt, is dat je die ingrediënten op één of andere manier in die pot krijgt.

Ingrediënten en benodigdheden:
– een bokaal met een inhoud van 700ml
– 2/3 theelepel zout
– 150 gram bloem
– 40 gram cacaopoeder
– 135 gram bruine basterdsuiker
– 135 gram witte basterdsuiker (eventueel gecombineerd met nog 1 zakje vanillesuiker)
– 60 gram pure chocoladestukjes
– 60 gram witte chocoladestukjes
– Een kaartje om aan de bokaal te bevestigen met daarop de bakinstructies:

Voeg zelf toe:

  • 150 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren

Leeg de pot in een kom voeg bovenstaande ingrediënten toe. Mix het goed door elkaar tot een smeuïge beslag. Pak een bakblik en vet deze in met boter en bestuif het met bloem. Vul het bakblik met het browniebeslag en bak de brownies in een voorverwarmde oven van 175 graden in ongeveer 20 tot 25 minuten gaar.

Hoe ga je te werk?

Je vult de bokaal laagjesgewijs om een leuke bruin/witte kleurschakering te bekomen. De volgorde van onder naar boven:

  • zout & 75 gram bloem
  • cacaopoeder
  • 75 gram bloem
  • bruine basterdsuiker
  • witte basterdsuiker
  • pure chocoladestukjes
  • witte chocoladestukjes

WP_20151015_001

Pot toe, kaartje(s) bevestigen en you’re done!

WP_20151015_002

 Geef toe, veel makkelijker dan dat kan het haast niet!

Tags: , ,